
POSŁUCHAJ: gotowanie z Piotrem Henschke
Jeden Procent Teorii
Czy gotowanie i jedzenie może być medytacją? Posłuchajcie wykładu Piotrka Henschke!
PIOTR HENSCHKE
Szef kuchni wielu warszawskich, wegetariańskich restauracji, restaurator, autor książki „Kuchnia Wegetariańska w Malinowym Chruśniaku”, współautor pierwszego na polskim rynku multimedialnego podręcznika gotowania – „Kuchnia Wegetariańska”, „Cztery Pory Roku”. Przez wiele lat podróżując po różnych zakątkach Azji, zgłębił tajniki kuchni ajurwedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej, w których właściwe odżywianie jest metodą na długowieczność, zdrowie i piękno. W Instytucie prowadzi zajęcia z wegetariańskiej kuchni indyjskiej oraz kuchni wegańskiej. Piotr dzieli się nabytą wiedzą i swoimi nietuzinkowymi pomysłami, które zachwycą niejednego mięsożercę. Piotrek Henschke Vegan Chef
Skoro już tu jesteś...
...mamy do Ciebie prośbę. Coraz więcej osób czyta artykuły na portalu Bosonamacie.pl, znajduje tu także informacje o ciekawych warsztatach i wyjazdach.
Nasz portal działa na zasadach non-profit, nie jest firmą, ale efektem pracy i zaangażowania grupy pasjonatów.
Chcemy, by nasz portal pozostał otwarty dla wszystkich czytelników, bez konieczności wprowadzania opłat za dostęp do treści.
Dlatego zwracamy się do Ciebie z prośbą. Wesprzyj nas na Patronite! Nawet symboliczne 10 złotych miesięcznie pomoże nam tworzyć wartościowe treści i rozwijać portal.
Jeśli nasz artykuł był dla Ciebie pomocny, ciekawy lub po prostu lubisz to, co robimy – kliknij logo poniżej i dołącz do grona naszych patronów.
Każde wsparcie ma znaczenie. Dzięki Tobie możemy działać dalej!
Dziękujemy!