
Pieczeń z buraków i migdałów
Pieczeń z buraków i migdałów
Idealna dla leniwców. I dla początkujących szefów kuchni ;-). Lub po prostu wtedy, gdy nie chce ci spędzać dużo czasu na gotowaniu, a jednak lubisz dobrze zjeść i/lub zaimponować gościom. Potrzebne ci będą trzy składniki + przyprawy. Blender, foremka i kuchenka (lub prodiż). Nie może się nie udać.
Składniki
- 800 g utartego pieczonego buraka (można użyć gotowca, czyli Buraków Pieczonych w słoiku, z oferty sklepu Zagrody Kuwasy)
- 250 g migdałów
- 50 g siemienia lnianego
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz, kminek, sok z cytryny
Wykonanie
Migdały i siemię blendujemy, dodajemy buraczki, przyprawy i jeszcze raz wszystko blendujemy. Gotową masę wkładamy do foremek. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 45 minut.
Skoro już tu jesteś...
...mamy do Ciebie prośbę. Coraz więcej osób czyta artykuły na portalu Bosonamacie.pl, znajduje tu także informacje o ciekawych warsztatach i wyjazdach.
Nasz portal działa na zasadach non-profit, nie jest firmą, ale efektem pracy i zaangażowania grupy pasjonatów.
Chcemy, by nasz portal pozostał otwarty dla wszystkich czytelników, bez konieczności wprowadzania opłat za dostęp do treści.
Dlatego zwracamy się do Ciebie z prośbą. Wesprzyj nas na Patronite! Nawet symboliczne 10 złotych miesięcznie pomoże nam tworzyć wartościowe treści i rozwijać portal.
Jeśli nasz artykuł był dla Ciebie pomocny, ciekawy lub po prostu lubisz to, co robimy – kliknij logo poniżej i dołącz do grona naszych patronów.
Każde wsparcie ma znaczenie. Dzięki Tobie możemy działać dalej!
Dziękujemy!