Pieczeń z buraków i migdałów
Pieczeń z buraków i migdałów
Idealna dla leniwców. I dla początkujących szefów kuchni ;-). Lub po prostu wtedy, gdy nie chce ci spędzać dużo czasu na gotowaniu, a jednak lubisz dobrze zjeść i/lub zaimponować gościom. Potrzebne ci będą trzy składniki + przyprawy. Blender, foremka i kuchenka (lub prodiż). Nie może się nie udać.
Składniki
- 800 g utartego pieczonego buraka (można użyć gotowca, czyli Buraków Pieczonych w słoiku, z oferty sklepu Zagrody Kuwasy)
- 250 g migdałów
- 50 g siemienia lnianego
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz, kminek, sok z cytryny
Wykonanie
Migdały i siemię blendujemy, dodajemy buraczki, przyprawy i jeszcze raz wszystko blendujemy. Gotową masę wkładamy do foremek. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 45 minut.
Skoro już tu jesteś...
...mamy do Ciebie prośbę. Coraz więcej osób czyta artykuły na portalu Bosonamacie.pl, znajduje tu także informacje o ciekawych warsztatach i wyjazdach.
Nasz portal działa na zasadach non-profit, nie jest firmą, ale efektem pracy i zaangażowania grupy pasjonatów.
Chcemy, by nasz portal pozostał otwarty dla wszystkich czytelników, nie chcemy wprowadzać opłat za czytanie artykułów.
Dlatego też zwracamy się do Ciebie z prośbą. Wesprzyj nas drobną kwotą, niech to będzie symboliczne 5 złotych. Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł, trafił do Ciebie, był pomocny albo interesujący - kliknij "WSPIERAM".
Gdy każdy z naszych czytelników zrobi tak choć raz w miesiącu będziemy mogli rozwijać się dla Was.